HTML

A Veszpremref.hu oldal kommentjei

A Veszprémi Református Egyházmegye Hivatalos Honlajának kommentjei.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.01.23. 19:40 vprefadmin

Igehirdetés - A próba (Faust Gyula Vörösberény)

Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, akik őt keresik. (Zsid 11:6) 

 

Alapige: 1Móz 22:1-18 ; Bibliaolvasás: Zsid 11, 1-19

 

Minden ember, aki nyitott szívvel olvassa a Bibliának ezt a történetét megrendül az elméjében és a szívében. Filozófusokat, írókat és költőket ihletett meg Ábrahám, a hit hősének eme története. Teológusoknak okozott komoly fejtörést, mert benne Isten egy számunkra botrányos arcát mutatja meg. Mindenki azt kérdezi, hogy milyen Isten az, aki olyat követel az embertől, hogy vegye egyetlen egy fiát, akit mindennél jobban szeret, vigye el háromnapi járóföldön levő áldozati helyre és a Moira hegyén áldozza fel. Kicsoda az Isten, ha ilyen parancsot ad. Nekünk azonban nem jó ennél a kérdésnél elakadni, mert ez a történet sokkal többet nyilatkoztat ki Istenről, mint ahogy ezt első hallásra gondoljuk, vagy inkább érezzük.

az igehirdetés további része itt olvasható!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://veszpremref.blog.hu/api/trackback/id/tr451696101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása