HTML

A Veszpremref.hu oldal kommentjei

A Veszprémi Református Egyházmegye Hivatalos Honlajának kommentjei.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.01.23. 19:48 vprefadmin

Ökumenikus alkalom Hajmáskéren

A 2010-es esztendőben csak egyetlen alkalomra korlátozódott az Ökumenikus imaheti közös együttlét Hajmáskéren. A 2009-ben érkezett, új római katolikus plébános Halmágyi Zoltán a Lukács evangéliuma 24. részének 13. versétől a 35. verséig terjedő szakaszából hirdette az Igét.

A prédikációban kiemelte a közös missziói alkalmak fontosságát, a szentírás egyedi, és egyedülálló helyét életünk alapjaként, valamint a tényt, hogy gyakran nekünk tanítványoknak van a legnagyobb szükségünk a Krisztussal való találkozásra, hogy felnyissa a szemünk, hitünk alapvető igazságaira.

 



 

 

 

 

 

 

A körülbelül negyven fős ökumenikus gyülekezet boldog örömmel ünnepelte a közös Krisztushoz tartozást, és ismét hitet tett amellett, hogy a Szeretet parancsa összeköti a különbözőségükben kiteljesedő keresztyénségét.

 



 

 

 

 

 

 

 

A "bemutatkozó"  plébános köszöntőjében külön méltatta a templomban megtekinthető történelmi zászlósor szépségét, és hangulatfokozó erejét.

Jövőre római katolikus testvéreink lesznek házigazdái az imaheti alkalmaknak.

Az istentiszteleten elhangzott igeihirdetés meghallgatható a www.istentisztelet.net  oldalon.

 

Hajmáskér, 2010. január 20.

 

 

Bikádi László Károly

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://veszpremref.blog.hu/api/trackback/id/tr791696125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása